27 Şubat 2012 Pazartesi

Sağlıklı Saçlar İçin 2 Çözüm

Tekrardan saç bakımına bi değinelim bakalım. Uzun, sağlıklı ve gür saçlara kim hayır der ki zaten. Son dönemlerde hele kış ayında yıpranan saçlarımıza artık güzel bi bakım yapmanın zamanıdır hazır cemrelerde düşüyoken...


1.Kür: 

1 tatlı kaşığı tatlı badem yağı, 
1 tutam sinemaki1 adet B vitamin ampül (Ben Bemiks ampül kullanıyorum içinde 5 tane var 5 hafta gidiyo  eczaneden 4-4,5 liraya alabilrsiniz.kırıp karışımın içine koyup karıştırın)

1 tutam sinameki otunu 1 çay bardağı suda kaynatıp ılıdıktan sonra süzüyoruz.Süzülen sıvının İçine 1 tatlı kaşığı biraz daha fazla olabilir tatlı badem yağını ve B vitamin ampülü koyuyoruz. Karıştırıp saç diplerine masaj yaparak uyguluyoruz. En az 2 saat kadar bekletiyoruz ve yıkıyoruz. Haftada 1 kere kullanarak en az  3 ay süre ile devam ediyoruz.


2. Kür:

-1 adet büyük bi turp
-1 yumurta sarısı
-3-4  bardak su
-3 tane karanfil
-kaynatmak için tencere



Turpları rendeleyip kaynatacağımız kaba koyup üzerine suyu ve karanfilleri ilave ediyoruz. kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dk kadar kendini çekip özleşmesini bekliyoruz. 1 su bardağı kadar bi sıvı elde edeceksiniz. sonra süzüp soğumasını bekleyin. soğuduktan sonra içine yumurta sarısını ilave edip bulamaç yapıyoruz ve saç diplerinize masaj yaparak bu kürü uyguluyoruz. 30 dk kadar beklettikten sonra yıkıyoruz.


 1 defa yapıp sonuç almak zor 3-4 ay kadar uygulayın farkı gerçekten göreceksiniz. Hem daha yumuşak ve parlak hem de uzun saçlarınız olacak.

Ayrıca söylemeden de geçemeyeceğim; eğer hergün ya da günaşırı saçlarınızı sampuanla yıkıyorsanız bu saçlarınıza zarar verecektir. Şampuanların içinde birçok kimyasal madde bulunduğu için bu kimyasalların zararını en aza indirmekle saçlarınızın sağlıklı görünmesini sağlayabilirsiniz. Bunu yapmak ise çok kolay; şampuanınız içine 1 kapak kadar menekşe yağı koyun. Hem kokusu hem İşlevinin farkına varacaksınız.


Bir sonraki postta cilt bakımı ile ilgili ufak, kolay ve etkili  bilgiler paylaşacağım .
Hoşçakalıınnnn :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder