16 Mart 2012 Cuma

Güzel Şeyler Hep Kalorili Zaten

Her haftanın başında başlayıp salı günü olmasa da çarşamba biten diyetlerim var. bitiren en önemli etkenlerse hayır diyemediğim, çok şevdiğim kalorili şeyler. özellikle cips-kola ikilisi ama uzun zamandır irademi koruyarak kola içişime engeli koyabildim. Bi de bunların arasına pizzayı da ekliyorum. daha liste uzar da işte aklıma getirip canımı istetmiyim :)
Neyse geçenlerde yaptığım evde kolay ve lezzetli pizzanın tarifini vermek istiyorum size.

İşte Malzemeler:
Hamuru için
1 yumurta; 4 yemek kaşığı yoğurt; 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı;
1 paket kabartma tozu; 1 çay kaşığı tuz; Aldığı kadar un
Üzeri için
Önce sosu tabii;
      1 yemek kaşığı domates salçası; 1 tatlı kaşığı biber salçası; Yarım çay bardağı su; 1 tutam kekik; 1 yemek kaşığı zeytinyağı(hazırladığımız sosu karıştırıyoruz; hamurun üzerine sürülebilecek kıvamda olacak )
Malzemeleri;
      15-20 dilim sucuk (veya sosis, salam); 150-200 gr kaşar ;1 adet domates ; 1 adet yeşil veya kırmızı      biber; 5-6 adet mantar ; 8-10 adet siyah zeytin; 2 yemek kaşığı haşlanmış mısır (istediklerinizi ilave edip istediklerinizi çıkarabilirsiniz listeden, tamamen damak tadınıza göre)

  Un haricindeki hamur malzemelerini derin bir kaba koyup ve karıştırıyoruz. Üzerine,yavaş yavaş un ekliyoruz. (ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerek.) Fırın tepsisinin dibine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı sürüp tepsinin her yerine dağıtıyoruz.Hamuru tezgahta oklava yardımıyla veya tepsinin içinde elle açıyoruz. (Ben elimle yayarak yaptım). Eşit incelikte sığdırıyoruz tepsiye. yuvarlak orta boy fırın tepsileri için ideal. malzemeler bir tepsilik bu arada.
Sos malzemelerini bir kasede karıştırılarak pizza hamurun üstüne bir kaşık yardımıyla sürüyoruz. Üzerine ilk olarak rendelediğimiz peynirin bir kısmını serpiyoruz.Daha sonra sucuk, sosis, salam, mantar ne koymak isterseniz doğranmış biçimde koyuyoruz. 200 derecede önceden ısınmış fırının alt kısmında 20-25 dk bekletip tabanının  biraz pişmesini sağlıyoruz.
Peynir eriyip diğer malzemeler pişmeye yaklaştığında üst kısma alabiliriz. fakat üst malzemler kurumasın diye başta tepsinin üstünü alüminyum folyo ile kapatabiliz. Çünkü bazı fırınlar fanlı olduğu için direk kurutabilir. Piştiğinden emin olunca çıkartıyoruz ve dilimleyip geriye
 kalan kaşarımızı da sıcağıyla üzerine serpiştiriyoruz.

İşte servise hazır; şimdiden afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder