26 Mart 2012 Pazartesi

Yapışkanlı Folyo ile Eve Gelen Bahar :)

Herkese mutlu haftalar,

Haftasonları ev toplamakla, dolap içlerini düzenlemekle geçer. Resmen kabustur bu hanımlar için. Artık güzel  kutular ve farklı farklı dolap-çekmece düzenleyiciler,  çeşitli askılar çıktı. Ama gelin biz kendimiz yapalım. Hemde birkaç liraya mal ederek :)

Gerekli olan sadece kaplamak istediğiniz bir kutu, makas ve istediğiniz renk ve desende yapışkanlı folyo (hani şu bimilyoncularda rulo şeklinde satılan mutfak dolaplarının içinde falan kullandığımız yapışkanlı kağıtlar var ya hıhhh işte onlardan :)) mermer, ahşap desenliler de var fakat alırken ince olmasına dikkat edin kutuların iyice kavraması için)
Folyoların arkasında ölçüleri var ölçüp biçip kutunuzun boyutuna göre parçaları yapıştırabilrisiniz. Zaten bi başlasanız evde her şeyi kaplamak isteyeceksiniz :)
İşte benim kutularım ve eskiyen dolabım :)

Çoraplarınızı, kemerlerinizi, çocuklarınızın küçük oyuncaklarını, ıvır zıvırları ve daha bir çok ufak tefeği güzel kutuların içine saklayabilirz artık. Aynı desenende folyoyu bütünlük oluştursun diyeodanın belli yerlerinde de kullanabilirsiniz. Gardrop üzerine yapıştırdığım fotoğrafların kenarına bu desenden keserek çerçeve yaptım, çok da cici oldu :) Hazır bahar temizliklerine başlayacakken birkaç kutu yapıp eve de baharın havasını taşıyabilrsiniz.  



Ufak bi hatırlatma; eliniz alışkın değilse eğer böyle yapıştırma işlerine folyonun tamamını ayırmayın yağlı kağıdından, yapıştırdıkça çıkartın ve baloncuk oluşursa bi iğne ile delip içerdeki havayı çıkarın. Aslında bu folyolar o kadar kullanışlı ki işi biraz daha büyütüp ahşap ve mermer desenlerini kullanarak mutfak dolaplarınızın bile havasını değiştirebilirsiniz.

 İşte size güzel bi video :)

Hepinize güzel günler, mutlu haflar ve neşe dolu bir bahar dilerim :)



1 yorum:

  1. çok çok şık olmuş ellerinize sağlık :) ben desene bayıldım nereden aldığınızı ve ne kadara öğrenebilir miyim? şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil